Τα χρυσαφικά της γιαγιάς του βοήθησε ένας 19χρονος στη Ρόδο να κλέψει ένας 24χρονος φίλος του.

Η αξία των κοσμημάτων εκτιμάται περίπου στις 25.000 ευρώ και μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε και επιστράφηκε στην ιδιοκτήτρια τους, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η κλοπή των χρυσαφικών της 62χρονης καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε πως μεταξύ των δραστών είναι ο 19χρονος εγγονός της παθούσας.

Πιο συγκεκριμένα, ο 19χρονος φέρεται ότι μαζί με τον 24χρονο φίλο του τα ξημερώματα της Κυριακής, 8 Ιουνίου, αφαίρεσαν όλα τα κοσμήματα της 62χρονης, των οποίων η αξία ανέρχεται στις 25.000 ευρώ.

Στη συνέχεια τα κοσμήματα τα έδωσαν στον 44χρονο με σκοπό να τα πουλήσει. Μέρος των κλοπιμαίων ο 44χρονος τα έδωσε σε ένα τέταρτο άτομο (το οποίο αναζητείται από την αστυνομία) και αυτό με τη σειρά του τα πούλησε, και έδωσε στον 44χρονο το ποσό των 1.300 ευρώ.

Ο τελευταίος κράτησε 200 ευρώ και τα 1.100 τα έδωσε στον 19χρονο και στον 24χρονο.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα υπόλοιπα κοσμήματα που δεν είχαν προλάβει να πουλήσουν και ανήκουν στην 62χρονη, αλλά και άλλα η προέλευση των οποίων διερευνάται.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: rodiaki.gr