Επανεκκίνηση στην έρευνα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Novartis, με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σήμανε το βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου που κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν η αντεισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου έχει δικαίωμα όχι μόνο να παρίσταται αλλά και να υποβάλει ερωτήσεις στο πλαίσιο της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης

Το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, σύμφωνα με πληροφορίες, με βούλευμα του αποφάνθηκε με οριακή πλειοψηφία (3-2) ότι η εισαγγελική λειτουργός δεν έχει δικαίωμα να ρωτά στο στάδιο των καταθέσεων των μαρτύρων αλλά μόνο να παρίσταται.

Η εισαγγελέας εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου Βασιλική Θεοδώρου όταν είχε ανακύψει το ζήτημα είχε ταχθεί υπέρ της άποψης πως ο αρμόδιος εισαγγελέας, σύμφωνα και με το Ποινικό Κώδικα, έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων. Ωστόσο, η άποψη του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου ήταν διαφορετική με δικαστικούς κύκλους, μάλιστα, να σημειώνουν ότι έχει νομολογηθεί πως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, δεν έχει την δυνατότητα να ασκήσει αναίρεση υπέρ του νόμου, επί του επίμαχου βουλεύματος.

Στην πράξη η συγκριμένη εξέλιξη σηματοδοτεί το ξεμπλοκάρισμα της έρευνας η οποία είχε προσωρινά «παγώσει». Έτσι, την ερχόμενη Παρασκευή ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα συνεχίσει την κατάθεση που είχε ξεκινήσει στις 6 Νοεμβρίου και διεκόπη λόγω του νομικού ζητήματος που είχε ανακύψει. Τέλος, την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 θα περάσει το κατώφλι του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.