Ξεκίνησε ξανά σήμερα, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας, η δίκη για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

«Το άτομο που είχε το γενικό πρόσταγμα στην απαγωγή Λεμπιδάκη, που έλεγξε αν ειναι τσιπαρισμένος, που έδωσε οδηγίες για το πώς θα ντυθούν και πώς θα μιλούν οι φύλακες, έχει κατά τη γνώμη μου προηγούμενη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα. Έχει θητεύσει σε αυτόν» είπε κατά την αγόρευσή της στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης  η εισαγγελέας έδρας, όπως μεταδίδει το cretalive.gr.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τις απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων. Μεταξύ αυτών που απολογήθηκαν ήταν και ο 44χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας από όπου και απελευθερώθηκε ο Κρητικός επιχειρηματίας. Και αυτός κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τα όσα είχε πει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, κάτι που έκαναν και πρώτοι έξι -από τους συνολικά δώδεκα- κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν το περασμένο Σάββατο.

Ο 44χρονος επέμεινε και τώρα ότι ενεπλάκη στην υπόθεση γιατί εκβιαζόταν και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Όταν ρωτήθηκε από την έδρα ποια ήταν αυτά τα στοιχεία που τον έκαναν να ενδώσει στον εκβιασμό, αρκέστηκε να απαντήσει: «Δεν θέλω να μιλήσω, τα έχω αφήσει πίσω αυτά. Υπάρχει πολύς πόνος».

Ο 47χρονος από το Ρέθυμνο, που μένει στην Αθήνα και φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να είχε ηγετικό ρόλο στην απαγωγή αρνήθηκε κάθε εμπλοκή. Στην απολογία του υποστήριξε και πάλι ότι ενεπλάκη άδικα και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του. «Πρώτα πήγαν στον γαμπρό μου, μετά  στον αδερφό μου για να φτάσουν σε εμένα και να τους βγει η ιστορία» ανέφερε χαρακτηριστικά.