Δύο άνδρες συνέλαβε η Αστυνομία για τις επιθέσεις «μυστήριο» που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες σε βάρος 54χρονου εισοδηματία από τη Θεσσαλονίκη. Οι κατηγορούμενοι είναι ένας Έλληνας και ένας Γεωργιανός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές με τον 54χρονο άνδρα.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθως παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

Ο 54χρονος εισοδηματίας είχε γίνει «στόχος» αρχικά τον περυσινό Αύγουστο, όταν αποκαλύφθηκε ότι το δίκυκλό του ήταν παγιδευμένο, δύο φορές, με χειροβομβίδες. Πέντε μήνες αργότερα -τον περασμένο Ιανουάριο- ο ίδιος άνδρας δέχθηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο με πιστόλι, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του, αλλά και σ’ αυτήν την περίπτωση είχε… τύχη βουνό διότι παρότι η σφαίρα τον τραυμάτισε, δεν κινδύνευσε η ζωή του.

Από την πρώτη στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. απέδωσε τις επιθέσεις σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών». Ύστερα από έρευνες, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των δραστών και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος δύο προσώπων.

Όπως έγινε γνωστό, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες -ο ελληνικής καταγωγής- φέρεται ως ηθικός αυτουργός των παραπάνω επιθέσεων, ενώ ο άλλος, κατηγορείται ότι ήταν αυτός που πυροβόλησε τον 54χρονο στο περιστατικό που έγινε στις αρχές του έτους.