Στην εξάρθρωση μιας σπείρας που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε σπίτια και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Σαλαμίνας και της Δυτικής Αττικής προχώρησε η αστυνομία.

Στο Κερατσίνι και την Αγία Βαρβάρα συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, δύο 23χρονοι και ένας 35χρονος. Συνεργοί τους είναι άλλα τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ένας 48χρονος, που συνελήφθη στην Καλαμάτα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, από κοινού με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει από τον Οκτώβριο του 2013 εγκληματική ομάδα, και διέπρατταν ληστείες σε καταστήματα και σπίτια αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει έξι ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και σπίτια, εκ των οποίων πέντε στη Σαλαμίνα και μία στα Μέγαρα.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, ένα ξύλινο κλομπ, ένα σπρέι πιπεριού, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 3,7 γραμμ., διαρρηκτικά εργαλεία, δύο σκούφοι, ένα καπέλο τζόκεϊ, δύο μάλλινα περιλαίμια δικυκλιστή, δύο ζεύγη γάντια, μία φωτογραφική μηχανή, δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 2.660.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.