Εκατό προσαγωγές, από τις οποίες οι 15 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, πραγματοποίησε η αστυνομία τα ξημερώματα της Παρασκευής μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και νεαρούς που διοργάνωναν παράνομους αγώνες ταχύτητας στο ΣΕΦ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα συνελήφθησαν στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ στον Πειραιά, 15 άτομα, εκ των οποίων δέκα 10 ημεδαποί και 5 υπήκοοι Αλβανίας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμπλοκή, απλές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συναυτουργία.

Οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα 200 περίπου ατόμων, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο όπισθεν του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για τη διενέργεια αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας-επίδειξης.

Με την άφιξη στο σημείο δύο περιπολικών, οι συγκεντρωμένοι επετέθησαν σε αυτά με πέτρες, ξύλα και λακτίσματα προκαλώντας φθορές στα οχήματα και τραυματίζοντας ένα αστυνομικό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στη περιοχή προσήγαγαν εκατό 100 άτομα, εκ των οποίων 15 αναγνωρίσθηκαν ως δράστες των επιθέσεων κατά των αστυνομικών και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.