Υπάλληλος του Πρωτοδικείου φέρεται να αρνήθηκε να επιδώσει έγγραφα σε δικηγόρο – Μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του

Τι ισχυρίστηκε ο υπάλληλος


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
21:59
15/09/2020
Υπάλληλος του Πρωτοδικείου φέρεται να αρνήθηκε να επιδώσει έγγραφα σε δικηγόρο – Μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του
loading

Mηνυτήρια αναφορά κατά δικαστικού υπαλλήλου του Πρωτοδικείου Αθηνών, κατέθεσε δικηγόρος, για παράβαση καθήκοντος, καθώς αρνήθηκε να του χορηγήσει αντίγραφα δικογραφίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, δικαστικός υπάλληλος του Πρωτοδικείου Αθηνών, επικαλούμενος φόρτο εργασίας, αρνήθηκε σε δικηγόρο να χορηγήσει αντίγραφα δικογραφίας, παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος έκλεινε φάκελο την επόμενη μέρα.

Ο δικηγόρος κατέφυγε στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου από τον οποίο δόθηκε εντολή να δοθούν τα αντίγραφα της δικογραφίας στον δικηγόρο, ωστόσο ο υπάλληλος του Πρωτοδικείου επέμεινε στην άρνησή του να χορηγήσει τα ζητούμενα έγγραφα.

Ο δικηγόρος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του δικαστικού υπαλλήλου του Πρωτοδικείου Αθηνών, για παράβαση καθήκοντος και σύμφωνα με πληροφορίες κινήθηκε ήδη η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του, ενώ μετά το περιστατικό ο υπάλληλος απέστειλε ηλεκτρονικά στον δικηγόρο τα αντίγραφα της δικογραφίας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι αφού έλαβε γνώση της μηνυτήριας αναφοράς που κατατέθηκε κατά του δικαστικού υπαλλήλου, κοινοποίησε την αναφορά αυτή στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αγγελική Αλειφεροπούλου, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα και στον προϊστάμενο του τριμελούς συμβουλίου διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, Γεώργιο Γρίβα, για «να λάβουν γνώση και να προβούν στις δέουσες ενέργειες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει