Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το κατάμεστο ακροατήριο στο άκουσμα της αθώωσης των εννέα σχολικών φυλάκων που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο μέσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τη διαδικασία της διαθεσιμότητας.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι από την διαδικασία δεν προέκυψε ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είχαν διαπράξει, τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής και της διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας ενώ ο πρόεδρος συνέστησε ψυχραιμία και σύνεση σε μελλοντικές διαμαρτυρίες..

Οι κατηγορούμενοι οι οποίοι απολογήθηκαν με δάκρυα στα μάτια, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και απέδωσαν την αγανάκτηση τους «στο άδικο που τους έπνιγε. Είμαστε πέντε μήνες σε διαθεσιμότητα και πλέον είμαστε απολυμένοι. Όλους τους μήνες ο κ. Μητσοτάκης πότε δεν μας δέχτηκε», είπαν.