Τη λύπη τους για το θάνατο του Αλβανού κρατούμενου ο οποίος αφαίρεσε αναίτια τη ζωή του «αείμνηστου», όπως υπογραμμίζουν, συναδέλφου τους, εκφράζουν με ανακοίνωσή του οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

«Ο ανθρωπισμός μας σε καμία περίπτωση δεν θα μας επέτρεπε η διαφοροποίηση στο μέγεθος του πόνου να αποτελέσει αιτία για οποιοδήποτε άλλα συναισθήματα», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Όπως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, «οι εργαζόμενοι στις φυλακές ως υποσύνολο της κοινωνίας των φυλακών που συναποτελείται και από τους έγκλειστους κρατουμένους μαζί με τους οποίους βιώνουμε την κατάντια, την δυστυχία και την εγκατάλειψη πολλών συνανθρώπων μας, χρόνια τώρα μας έχει επιβάλλει να παλεύουμε και να διεκδικούμε για μια φυλακή που δεν θα χρειάζεται να μετρά απώλειες καμία από τις δύο πλευρές».

«Η ηθική μας και η λογική μας ως εργαζόμενοι μας επιβάλλουν να κινούμεθα μακριά και να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε μορφή αυτοδικίας ή αντεκδίκησης», τονίζουν και εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Ιλί Καρέλι.

Εκφράζουν δε την βεβαιότητα ότι η έρευνα που διεξάγεται θα αποδείξει κάτω από ποιες συνθήκες και σε ποια αίτια οφείλεται ο θάνατος του κρατουμένου, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν καμία συμμετοχή σε αυτόν.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση εδώ.