Τα εγκαύματα που έφερε στο κορμί του είναι σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η αιτία του θανάτου του 3χρονου αγοριού.

Σύμφωνα με τα ευρήματα οι γονείς φαίνεται να έπιασαν το παιδί από τα πόδια και να το βούτηξαν στο καυτό νερό. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία το παιδί έσβησε τουλάχιστον 4 ώρες πριν οι Βούλγαροι το μεταφέρουν στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Παράλληλα, το παιδί έφερε σημάδια κακοποίησης πιθανώς από ξυλοδαρμό αφού στο κορμί του βρέθηκαν εκδορές, εκχυμώσεις και μώλωπες.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή ο ιατροδικαστής που χτες πραγματοποίησε αυτοψία στο σπίτι του ζευγαριού στα Σκούρβουλα ανέφερε ότι το παιδί είχε έναν βασανιστικό θάνατο και έφερε στο σώμα του εγκαύματα τρίτου βαθμού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία η μητέρα του και ο σύντροφός της το τσουρούφλισαν με καυτό νερό προκειμένου όπως ισχυρίστηκαν να … ενεργηθεί καθώς ήταν δυσκοίλιο.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινή γνώμη με το ζευγάρι των Βούλγαρων να κρατείται από χτες οπότε αποκαλύφθηκε η αποτρόπαια πράξη τους όταν μετέφεραν το παιδί νεκρό και παγωμένο στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 19χρονης μητέρας που μέχρι χτες δεν έδειχνε να έχει συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει το παιδί έπασχε από επιληψία ενώ δεν ενεργούνταν γεγονός που εκνεύρισε τον 29χρονο σύντροφό της ο οποίος έριξε πάνω του μια λεκάνη με καυτό νερό μέσα στην οποία μούλιαζαν ρούχα. Κατά την εκδοχή του 29χρονου Βούλγαρου το παιδί έπεσε μόνο του κατά λάθος μέσα στη λεκάνη με τα ρούχα.

Πηγή: cretalive