Η τύχη της μικρής Μαρίας από τον οικισμό Ρομά των Φαρσάλων, η περίπτωση της οποίας συγκλόνισε το πανελλήνιο, κρίνεται σήμερα στο δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε προσέλθει ο πρόξενος της Βουλγαρίας στην Αθήνα, συνοδευόμενος από δικηγόρο, ο οποίος προσκόμισε βεβαίωση του πρέσβη της Βουλγαρίας και δήλωσε ότι η Βουλγαρική Δημοκρατία προτίθεται να παρέμβει προκειμένου να ανατεθεί η επιμέλεια της ανήλικης σε ίδρυμα της Βουλγαρίας. Τότε, είχε δοθεί αναβολή εξέτασης της υπόθεσης για σήμερα, 18 Μαρτίου.

Ήδη, η βουλγαρική πλευρά προέβη και σε κύρια παρέμβαση, η οποία προέρχεται από την Κρατική Υπηρεσία Προστασίας του Παιδιού της Βουλγαρίας, με την οποία ζητά να απορριφθεί η αίτηση εισαγγελέα να δοθεί η επιμέλεια στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα.

Ζητά ακόμη να διαταχθεί η αφαίρεση του συνόλου της επιμέλειας της μικρής Μαρίας-την οποία αναφέρει ως κόρη των δυο Βουλγάρων- από το ζεύγος των αθίγγανων των Φαρσάλων και να ανατεθεί στο τμήμα προστασίας του παιδιού της πόλης Γκούρκοβο της Βουλγαρίας.

Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών και η απόφαση του δικαστηρίου θα γίνει γνωστή σε εύθετο χρόνο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.