Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς μετά την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της επικεφαλής της Ελένη Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των επικούρων Εισαγγελέων Διαφθοράς, ο Χρήστος Ντζούρας υπέβαλε, ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, δήλωση αποχής από την έρευνα που αφορά τους Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου επικαλούμενος λόγους ευθιξίας και ευπρέπειας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να απέχει από την έρευνα για τα δύο πολιτικά πρόσωπα μετά το πόρισμα της πλειοψηφίας, με το οποίο σκιαγραφούνται ευθύνες του ως συμμέτοχου του Δ. Παπαγγελοπουλου, ενώ την ίδια ώρα οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ζάχαρης και Σοφουλάκης, έχουν ζητήσει την αρχειοθέτηση της έρευνας για τυχόν ευθύνες του.

Μάλιστα, δικαστικές πηγές λένε, ότι ο κ. Ντζούρας «βλέπει» πιέσεις πίσω από το πόρισμα της πλειοψηφίας με στόχο την άμεση αρχειοθέτηση της υπόθεσης για τα δυο πολιτικά πρόσωπα , γεγονός που τον οδήγησε στην δήλωση της αποχής.

Οι δυο επίκαιροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος   Μανώλης βρέθηκαν στο επίκεντρο της έρευνας του Αρείου Πάγου , μαζί με την κ. Τουλουπάκη, σχετικά με τους χειρισμούς τους στην πολύκροτη υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ωστόσο, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης αν και διαφώνησαν για την τύχη της κ. Τουλουπάκη στα πορίσματα τους ταυτίστηκαν σχετικά με τους δυο επίκουρος εισαγγελικούς λειτουργούς κρίνοντας ότι δεν  προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων σε βάρος τους με αποτέλεσμα το σκέλος της δικογραφίας που τους αφορούσε να πάρει το δρόμο για το αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της επικεφαλής της εισαγγελία Διαφθοράς ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας (κακούργημα), κατάχρηση εξουσίας, παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, παραβίασης δικαστικού απορρήτου και παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων (πλημμελήματα) και η υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί σε ανακριτή. Η κ. Τουλουπάκη έχει στραφεί σε βάρος της δίωξης ζητώντας , με προσφυγή της, την ακύρωση της καθώς την χαρακτηρίζει «δικονομικώς άκυρη».

Πάντως, ήδη το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ενημερωθεί επισήμως για την δίωξη σε βάρος της κ. Τουλουπάκη γεγονός που , όπως εκτιμάται, κάνει τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για να αποσταλεί ερώτημα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για να τεθεί η εισαγγελική λειτουργός σε προσωρινή αργία και να αντικατασταθεί στη θέση της ως επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.