Απορρίφθηκε η μήνυση της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου κατά των αστυνομικών και του διασώστη του ΕΚΑΒ για ανθρωποκτονία.

Έτσι στις 21 Οκτωβρίου θα κάτσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας μόνο οι τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνται για το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης, καθώς και ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης αναφέρει η efsyn.gr.

H οικογένεια του ακτιβιστή θα ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης που αφήνει έξω από το κάδρο των ευθυνών τους άλλους πέντε αστυνομικούς και τον διασώστη.

Όπως εξήγησε στην στην Εφημερίδα των Συντακτών η Άννυ Παπαρρούσου, εκ των δικηγόρων της οικογένειας Κωστόπουλου, ο εισαγγελέας επικαλείται ένα οιονεί δεδικασμένο, ισχυρίζεται δηλαδή ότι πρέπει να απορριφθεί η μήνυση της οικογένειας διότι οι πέντε αστυνομικοί και ο διασώστης δεν παραπέμφθηκαν από τον ανακριτή στο στάδιο της ανάκρισης.

«Η αιτιολογία της απορριπτικής διάταξης αποτελεί ένα νομικό εφεύρημα που δεν στηρίζεται στο νόμο και θα προσβληθεί με την προσφυγή που θα ασκήσουμε», σημείωσε η ίδια.