Σε δύο συλλήψεις, για παράνομη παραγωγή και εμπορία φυσιγγίων, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών που έκαναν, βρήκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερο από μισό τόνο πυρίτιδας, 151.000 καψυλιωμένους κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων και 6.000 φυσίγγια όπλων.

Επίσης, για την ίδια υπόθεση, αναζητείται για να συλληφθεί και μια γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Ηλεία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του νόμου για τα όπλα και απείθεια.

Για την ίδια υπόθεση, αναζητείται για να συλληφθεί και μια αλλοδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα, οι δύο άνδρες λειτουργούσαν βιοτεχνία με εργαστήριο παρασκευής και αναγόμωσης φυσιγγίων, τα οποία παρήγαγαν χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις και στη συνέχεια τα διακινούσαν, είτε απευθείας από το εργαστήριο, είτε μέσω καταστήματος εμπορίας κυνηγετικών όπλων και ειδών κυνηγίου που διατηρεί η αλλοδαπή γυναίκα.

Για την σύλληψη των δραστών οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην βιοτεχνία, όπου εντόπισαν τον έναν από τους δύο άνδρες, ο οποίος είχε κλειδωθεί εσωτερικό της βιοτεχνίας και δεν επέτρεπε την είσοδο στους αστυνομικούς.

Σε έρευνα που ακολούθησε στον χώρο της βιοτεχνίας οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής :

  • 151.700 γραμμάρια πυρίτιδας, καθ’ υπέρβαση της άδειας λειτουργία της βιοτεχνίας
  • 5.875 φυσίγγια τα οποία δεν έφεραν στη συσκευασία τους αναγνωριστικό αριθμό παρτίδας (LOT).

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, μετέβησαν στην οικία του άλλου άνδρα, όπου τον συνέλαβαν και σε έρευνα που πραγματοποίησαν βρήκαν και κατάσχεσαν:

  • 53 σφραγισμένες εργοστασιακές πλαστικές συσκευασίες, περιέχουσες πυρίτιδα βάρους 500 γραμμαρίων έκαστη, συνολικού βάρους 26 κιλών και 500 γραμμαρίων,
  • 27 χάρτινα βαρέλια και τρία χαρτοκιβώτια με νάιλον συσκευασίες με πυρίτιδα συνολικού βάρους 346 κιλών και 500 γραμμαρίων,
  • 108 χαρτοκιβώτια που περιείχαν 151.528 καψυλιωμένους κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων και

ένα μηχάνημα γόμωσης φυσιγγίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από τις αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

TAGS