Στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των Μιχάλη Χριστοφοράκου και τον Χρίστου Καραβέλα, πρωταγωνιστών στην υπόθεση της Siemens, προχώρησαν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται, όπως έλεγε αρμόδια πηγή, για «τυπικά εντάλματα» στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργεί για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens η ειδική ανακρίτρια Μαρία Νικολάκεα.

Η έκδοση των ενταλμάτων για τα δυο συγκεκριμένα πρόσωπα είναι μια τυπική διαδικασία, με δεδομένο ότι ο Χριστός Καραβέλας είχε διαφύγει στο εξωτερικό μετά την κλήση του σε απολογία το 2009. Όσο για τον Μιχ. Χριστοφοράκο το θέμα της έκδοσης της του στην Ελλάδα είχε κλείσει από τη γερμανική δικαιοσύνη μετά από απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, το οποίο στις 4 Νοεμβρίου 2009, έκρινε τελεσίδικα ότι τα αδικήματα για τα οποία είχαν εκδοθεί τρία ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης σε βάρος του είχαν παραγραφεί σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο.

Πάντως, τα εντάλματα σε βάρος των Μ. Χριστοφοράκου και Ν. Καραβέλα εκδόθηκαν μετά την απαγγελία συμπληρωτικών κατηγοριών σε βάρος τους για την υπόθεση της Siemens η οποία φαίνεται πως οδεύσει προς το τέλος της.