Τριήμερο κινητοποιήσεων οργανώνουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, με αφορμή τη Σύνοδο των Πρυτάνεων που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο Ρέθυμνο.

Οι φοιτητές προγραμματίζουν πορείες και ταυτόχρονη κατάληψη των σχολών τους, αντιδρώντας έτσι στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αναμένεται από αύριο στο Ρέθυμνο για να ενημερωθεί για θέματα παιδείας και σχολικής στέγης από τους φορείς του νομού και να συμμετάσχει στη Σύνοδο των πρυτάνεων, όπου θα συζητηθούν οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η «αντι-σύνοδος» οργανώνεται από κοινού από τους φοιτητικούς συλλόγους και το σύλλογο μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Την Παρασκευή, στις 18:00 έχει προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη του Ρεθύμνου, με αφετηρία το δημαρχείο και κατάληξη την πλατεία Μικρασιατών. Εκεί θα γίνει ανοικτή Γενική Συνέλευση και θα συζητηθούν οι αλλαγές με βάση το πλαίσιο που έχει ορίσει το υπουργείο.

Η διαμαρτυρία των φοιτητών θα κορυφωθεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, με πορεία που θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί από το προαύλιο του ΤΕΙ στα Περιβόλια. Στόχος των φοιτητών είναι να καταλήξει η πορεία έξω από το ξενοδοχείο, όπου θα διεξάγεται η σύνοδος των πρυτάνεων.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται να καταθέσει ψήφισμα με τις θέσεις του Πανεπιστημίου για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές.