Ενώπιον εισαγγελέα θα βρεθεί σήμερα ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη για εκβίαση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 25.000 ευρώ.

«Πιστεύω στο θεό και στη δικαιοσύνη και η αλήθεια θα φανεί» είπε προσερχόμενος στην εισαγγελία ανήμερα των Χριστουγέννων, όπου τελικά πήρε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα. Εις βάρος του 40χρονου συνεργάτη του ασκήθηκε επίσης δίωξη για αντίσταση κατά της Αρχής.

Μόλις έγινε γνωστό ότι ο κ. Τομπούλογλου συνελήφθη για εκβίαση η ΝΔ, στην οποία ανήκε, έσπευσε να τον διαγράψει. «Με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

«Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του κ. Τομπούλογλου αποδεικνύει ότι με την παρούσα κυβέρνηση και τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση ο οποιοσδήποτε νομίζει ότι έχει κάποιες γνωριμίες ή κάποιες προνομιακές σχέσεις με ένα κόμμα, πως μπορεί να την γλιτώσει» είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.