Δύο λιμενικοί και ένας φίλος τους, ένας 24χρονος και δύο 25χρονοι, συνελήφθησαν στην Πάτρα κατηγορούμενοι για ληστείες σε βάρος μεταναστών. Οι δύο λιμενικοί, που υπηρετούν στο κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής έρευνας σε βάρος τους.

Όπως προέκυψε, τα ξημερώματα της Κυριακής οι δράστες πήγαν στο πρόχειρο κατάλυμα όπου διέμεναν πέντε πρόσφυγες στην περιοχή στο λιμάνι, και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και μαχαιριών, τους έδεσαν με πλαστικούς σφικτήρες, άρπαξαν 295 ευρώ που είχαν πάνω τους οι μετανάστες και τρία κινητά τηλέφωνα και έφυγαν με αυτοκίνητο. Οι δύο λιμενικοί φορούσαν πολιτικά και ήταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας.

Οι μετανάστες κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία και αναγνώρισαν τους δράστες, οι οποίοι στο μεταξύ είχαν προσαχθεί.

Όπως προέκυψε, οι λιμενικοί σε συνέργεια με έναν ακόμη άτομο που αναζητείται είχαν διαπράξει παρόμοια ληστεία τα ξημερώματα της 8ης Οκτωβρίου, στην περιοχή του Δασυλλίου Πατρών. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ακινητοποίησαν οκτώ αλλοδαπούς, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά σε εγκαταλελειμμένη οικία και τους άρπαξαν πέντε κινητά τηλέφωνα και 110 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους, βρέθηκαν 29 κλεμμένα κινητά τηλέφωνα, 63 πλαστικοί σφικτήρες, ένα μαχαίρι, μία πτυσσόμενη ράβδος, μία σιδερογροθιά, ένα αεροβόλο και 300 ευρώ.

Οι λιμενικοί οδηγήθηκαν χθες βράδυ στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ο οποίος τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 22 Οκτωβρίου.