Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Κορίνθου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε σταθμευμένα, αλλά και σε διερχόμενα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, ενώ από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις.

Συνελήφθησαν στο Ζευγολατιό Κορινθίας, για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική αυτή ομάδα, με εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Κορίνθου, τέσσερις Ρομά 16, 23, 34 και 23 ετών και αναζητείται ακόμα ένας 22χρονος Ρομά. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη ληστειών και για παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία τους, τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν κυρίως τις βραδινές ώρες και έβαζαν στο στόχο τους σταθμευμένα οχήματα, είτε ακινητοποιούσαν διερχόμενα αυτοκίνητα επί της εθνικής οδού, τοποθετώντας μεταλλικά αντικείμενα στο οδόστρωμα ή έκαναν επίθεση στους διερχόμενους οδηγούς με οπλισμό ή χρήση βίας.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, με διαφορετικές συνθέσεις κάθε φορά, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχαν διαπράξει σε διάφορα σημεία, από το 93ο έως το 103ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού πέντε ληστείες, με τελευταία αυτή, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης 5 Δεκεμβρίου, όπου στο 93ο χλμ έχοντας τοποθετήσει σίδερα στο οδόστρωμα, αρχικά ακινητοποίησαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και στην συνέχεια χτύπησαν και λήστεψαν τον 66χρονο οδηγό.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, το οποίο αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του συνεργού τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.