Ποσότητα 374 κιλών χασίς, κατέσχεσαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ηγουμενίτσας, ύστερα από πολύωρη αστυνομική επιχείρηση στην λωρίδα Σαγιάδας στη Θεσπρωτία, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η επιχείρηση άρχισε στις 9.30 χθες το βράδυ όταν σε περιπολία στην περιοχή, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τρεις Αλβανούς στη γραμμή των συνόρων να μεταφέρουν πάνω σε ένα μουλάρι εξωλέμβια μηχανή και ένα φουσκωτό σκάφος.

Οι κακοποιοί κατευθύνθηκαν στην ακτή, όπου φούσκωσαν το σκάφος και τοποθέτησαν τη μηχανή. Στη συνέχεια, μαζί με το μουλάρι μπήκαν σε αλβανικό έδαφος κοντά στα σύνορα και επέστρεψαν λίγο αργότερα στην ακτή, με επτά σακιά χασίς, βάρους 252 κιλών, τα οποία μετέφεραν με το ζώο και στη συνέχεια άρχισαν να τα φορτώνουν στο σκάφος.

Οι άνδρες της Δίωξης προχώρησαν αμέσως στη σύλληψή τους, ενώ έκαναν έρευνα στην περιοχή κατά την οποία εντοπίστηκαν ακόμη 122 κιλά επιμελώς κρυμμένα κοντά στην ακτή που, επίσης, κατασχέθηκαν.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι λαθρέμποροι προκειμένου να αποφύγουν τα μπλόκα στον δρόμο επέλεξαν, η μεταφορά των ναρκωτικών να γίνει δια θαλάσσης με το φουσκωτό σκάφος.