Στοχευμένους ελέγχους σε οίκους ανοχής και άλλους χώρους στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, με σκοπό τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και την τήρηση εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων που αφορούν στην ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία πραγματοποίησαν χθες το βράδυ η υπηρεσία οικονομικής αστυνομίας και δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και η υποδιεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος και εμπορίας ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια των συντονισμένων ελέγχων, συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα γυναίκες, εκ των οποίων οχτώ αλλοδαπές και τέσσερις ημεδαπές, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η Αρχή, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και παράβαση της νομοθεσίας που σχετίζεται με τους αλλοδαπούς και τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα. Για τις έξι από τις παραπάνω αλλοδαπές γυναίκες (οι οποίες στερούνταν βιβλιαρίου υγείας) θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής τους απέλασης.

Επίσης, στο πλαίσιο των ελέγχων βεβαιώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, οι παραβάσεις αφορούσαν :
• απασχόληση τεσσάρων γυναικών που εργάζονταν στους οίκους ανοχής, χωρίς να έχουν εγγραφεί στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (ανασφάλιστη εργασία)
• μη επίδειξη βιβλιαρίου επισκευών και συντηρήσεως φορολογικού ταμειακού μηχανισμού
• μη χρήση εγκεκριμένου και δηλωμένου φορολογικού μηχανισμού.
Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ ΕΤΑΜ, Δήμος) για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων ή της σφράγισης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι συλληφθείσες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.