Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Λακωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν έλεγχοι σε 261 άτομα και σε 245 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 29 άτομα και συνελήφθησαν 7 που κατηγορούνται, ένας για ναρκωτικά, ένας για παράνομη οπλοκατοχή, ένας παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ένας για εκκρεμούσες καταδικαστικές αποφάσεις, δύο αλλοδαποί για πλαστογραφία και γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα κι ένας ακόμα αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στην χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Εξιχνιάστηκαν, συνολικά έξι κλοπές σπιτιών και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Ευρώτα και της Σπάρτης, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Κροκεών και το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος ενός 25χρονου Ρομά και σε βάρος άλλων πέντε Ρομά, ηλικίας από 16 έως 24 ετών, αντίστοιχα.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν 109 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα περίστροφο, τέσσερα φυσίγγια, ποσότητα χασίς 14,7 γραμμαρίων και μια ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.