Στον Άρειο Πάγο καταθέτει η Ξένη Δημητρίου για την υπόθεση Novartis

Αφορμή οι καταγγελίες που έκανε στη συμπληρωματική του κατάθεση ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
12:34
19/02/2020
Στον Άρειο Πάγο καταθέτει η Ξένη Δημητρίου για την υπόθεση Novartis
loading

Με φόντο την πολυσυζητημένη εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis από την αντιπροσωπεία της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής,  καταθέτει στον Άρειο Πάγο η τέως εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου.

Η κ. Δημητρίου κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στον Άρειο Πάγο για τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση Novartis με αφορμή τις καταγγελίες που έκανε στη συμπληρωματική του κατάθεση ο αντεισαγγελέας του Δικαστηρίου Ιωάννης Αγγελής ο οποίος την έβαλε στο «κάδρο» της έρευνας.

Η κατάθεση της τέως εισαγγελέως του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζεται από αρμόδιες πηγές ιδιαίτερα σημαντική λόγω του θεσμικού ρόλου της την περίοδο που είχε την εποπτεία της έρευνας ο κ. Αγγελής.

Μάλιστα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, οι καταγγελίες του οποίου αποτέλεσαν την αφετηρία για την έρευνα στον Άρειο Πάγο, εμφανίζεται να έχει καταθέσει πως η κ. Δημητρίου γνώριζε τόσο την ταυτότητα του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» όσο και το οργανωμένο σχέδιο που φέρεται να υπήρχε με στόχο την προφυλάκιση τριών πολιτικών προσώπων που βρέθηκαν στο επίκεντρο της υπόθεσης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει