Για ένατη φορά μπήκε στο στόχαστρο ληστών, μέσα σε διάστημα μόλις ενάμιση μήνα, μια επιχείρηση φωτοβολταϊκών στη Θεσσαλονίκη. Ο ιδιοκτήτης της δηλώνει αγανακτισμένος και όπως καταγγέλλει οι δράστες «μπήκαν κύριοι και έφυγαν ανενόχλητοι».

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε το πρωί της Τετάρτης πως οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και κατάφεραν να διαφύγουν. «Μπήκαν κύριοι, πήραν και το κλαρκ και κάναν τη δουλειά τους ανενόχλητοι», αναφέρει ο κ. Σπυρόπουλος.

Τέσσερις φορές λήστεψαν το εργοτάξιο της εταιρίας που βρίσκεται στην Άσσηρο (περιοχή του Λαγκαδά) και πέντε φορές τα φωτοβολταϊκά πάρκα, όπως εξήγησε ο ιδιοκτήτες ενώ παράλληλα τόνισε πως «οι δράστες έχουν κάνει και οκτώ απόπειρες ληστείας μέρα μεσημέρι».

«Την τελευταία φορά ήταν εδώ και η αστυνομία. Ήταν μέσα στον εργοταξιακό χώρο μας. Έγινε καταδίωξη του αγροτικού οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι κλέφτες από το περιπολικό και λίγο πιο κάτω οι αστυνομικοί το έχασαν. Είμαστε θύματα της ανομίας» είπε.

Η καταδίωξη όμως δεν πτόησε τους ληστές που επέστρεψαν την επόμενη ημέρα. «Σε μια από τις ληστείες οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα για να εκφοβίσουν τον φύλακα» είπε ο Αλέξης Σπυρόπουλος και πρόσθεσε: «Οι ληστές έχουν ειδικά εργαλεία που σπάνε τα λουκέτα και μετά μπαίνουν στις αποθήκες και αφαιρούν όλα τα καλώδια. Είναι συγκεκριμένα καλώδια για φωτοβολταϊκά».

Σημειώνεται πως κάμερα κλειστού κυκλώματος μιας γειτονικής επιχείρησης, δείχνει τους ληστές να χρησιμοποιούν ακόμη και τα κλαρκ της εταιρίας για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία.

«Μπήκαν κύριοι, πήραν και το κλαρκ και κάναν τη δουλειά τους ανενόχλητοι», ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος και δήλωσε πως  «υπάρχει μεγάλη αδυναμία της αστυνομίας της περιοχής».