Μετά από περίπου 1,5 μήνα μπήκε τέλος στο θρίλερ εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν, η οποία εντοπίστηκε στην Γαλλία. Ο πατέρας της μικρής έπεσε σε αντιφάσεις και ομολόγησε τελικά πως εκείνος έστειλε το κορίτσι σε συγγενικό του πρόσωπο.

Ο πατέρας φαίνεται να έδωσε ψευδή στοιχεία για την εξαφάνιση της κόρης του. Στις 21 Δεκεμβρίου η ανήλικη, σε συνεννόηση με τον πατέρα της, μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι και συνοδευόταν από συγγενή της μητέρας της, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν φέρεται μάλιστα να είχε εκδώσει και αεροπορικό εισιτήριο για να αναχωρήσει σήμερα για τη Γαλλία, ωστόσο η αναχώρηση αυτή απετράπη λόγω της προσαγωγής του από τις αστυνομικές αρχές.

Το πρωί της Τετάρτης, παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την κόρη του.

Σημειώνεται πως στις γαλλικές Αρχές, σε προάστιο της Λυών εμφανίστηκε γυναίκα μαζί με την 7χρονη και τον δικηγόρο της και δήλωσε ότι είναι μητέρα της ανήλικης. Ο πατέρας της 7χρονης, που αρχικά είχε υποστηρίξει στην Ασφάλεια ότι η σύζυγός του δεν βρίσκεται στη ζωή, σήμερα άλλαξε τη δήλωσή του και είπε ότι είναι ψέμα και δεν ισχύει.

Ο πατέρας της 7χρονης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μαζί με άλλους έξι φίλους του, καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και για κατοχή πλαστών εγγράφων. Ωστόσο για τον πατέρα η δικογραφία εμπλουτίζεται για τη μεθόδευση της μετάβασης του παιδιού στη Γαλλία.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του πατέρα της Βαλεντίν

Αντιμέτωπος με κακούργημα είναι πλέον ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν ο οποίος φέρεται να ισχυρίζεται πως υποχρεώθηκε να φυγαδεύσει την κόρη του στη Γαλλία όπου βρίσκεται η μητέρα της για να ζήσει μια καλύτερη ζωή.

Ο πατέρας της 7χρονης , φορώντας μάσκα,  οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού με τον έναν από τους επτά συγκατηγορούμενους του αλλά και για τα αδικήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο κατηγορούμενος άλλαξε τον αρχικό του ισχυρισμό ότι παραμονές Χριστουγέννων η κόρη του εξαφανίστηκε όταν διαπίστωσε πως έσφιγγε ο κλοιός των αρχών γύρω του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας ενώπιον των αρχών ισχυρίστηκε πως κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στη Γαλλία, τον περασμένο Μάρτιο , συνάντησε την μητέρα της μικρής η οποία του ζήτησε να πάει κοντά της η μικρή και κανόνισε την μεταφορά της. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίζεται πως ο ίδιος στις 21 Δεκεμβρίου συνόδευσε στο αεροδρόμιο  το παιδί το οποίο ταξίδεψε με νόμιμο έγγραφο στη Λιόν με συνοδό μια φίλη. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι εισαγγελείς παρακολούθησαν βιντεοκλήση του πατέρα με τη Βαλεντίν η οποία φαινόταν ευδιάθετη ενώ δίπλα της βρισκόταν μια γυναίκα. Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να επιμένει πως από την ημέρα που η μικρή ταξίδεψε στη Γαλλία είχε καθημερινή επικοινωνία μαζί της αλλά όχι με την μητέρα της.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως το αφήγημα του πατέρα της Βαλεντίν,  σε πολλές περιπτώσεις, έχει αντιφάσεις και ασυναρτησίες ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί ακόμη και εξέταση  DNA προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός συγγένειας των εμπλεκόμενων προσώπων.

Ο πατέρας της Βαλεντίν μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως πίστευε ότι η γυναίκα του είχε πεθάνει. Όπως είπε η μικρή γεννήθηκε στο Κογκό και η μητέρα της τους εγκατέλειψε. Έμαθε τον περασμένο Μάρτιο, ισχυρίστηκε , ότι η γυναίκα με την οποία δεν έχουν παντρευτεί ζει στην Γαλλία οπότε και την συνάντησε. «Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι» είπε συμπληρώνοντας πως ήρθαν στην Ελλάδα μέσω Αγκόλας, Τουρκίας και με βάρκα στη χώρα μας.