Νέες πληροφορίες που αφορούν την υπόθεση εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν από το Κονγκό έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η ανήλικη αναχώρησε για το Παρίσι αεροπορικώς στις 21 Δεκεμβρίου συνοδευόμενη από συγγενικό της πρόσωπο. Για την αναχώρησή της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του ατόμου που τη συνόδευε.

Σημειώνεται πως ο πατέρας της 7χρονης είχε αναφέρει πως τα ίχνη της κοπέλας χάθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου και αυτός δήλωσε την εξαφάνισή της την επόμενη ημέρα. Τελικά σήμερα, ο πατέρας ομολόγησε πως ήταν ο ίδιος που έστειλε την κοπέλα στη Γαλλία και παραδέχτηκε πως όλες αυτές τις ημέρες έλεγε ψέματα στις Αρχές και σε συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά τη δήλωση εξαφάνισης 7χρονης ανήλικης υπηκόου Κονγκό την 24-12-2019, προέκυψαν τα ακόλουθα:

  • ο πατέρας ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικό,
  • η ανήλικη την 21-12-2019 μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο,
  • για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Επιπλέον ο πατέρας της, έχοντας εκδώσει μάλιστα και αεροπορικό εισιτήριο, είχε σχεδιάσει τη μετάβαση του στη Γαλλία την 12-02-2020. Η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.

Σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του.

Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών.

Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται.