Η 4χρονη Μαρία κατέληξε στα χέρια των «γονιών» της σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα επειδή η «αλλοδαπή» βιολογική της μητέρα δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει, και αναζητούσε τρόπο να την «ξεφορτωθεί», όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η δικηγόρος του ζευγαριού, Μαριέττα Παλάβρα.

Η κ. Παλαύρα σημείωσε πως η «μητέρα» του κοριτσιού αποφάσισε να μεγαλώσει την 4χρονη Μαρία καθότι τη «λυπήθηκε», και, όπως της εξήγησε, «εκεί που τάιζα πέντε στόματα αποφάσισα να ταΐζω έξι».

Η παράνομη υιοθεσία έγινε με τη διαμεσολάβηση ενός τρίτου προσώπου, το οποίο «ψάχνουμε», συνέχισε η κ. Παλάβρα, τονίζοντας παράλληλα πως οι πελάτες της ευελπιστούν πως θα εμφανιστεί η βιολογική μητέρα του παιδιού.

Ερωτηθείσα για τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παιδιών που και οικογενειακών μερίδων που είχε το ζευγάρι, η κ. Παλάβρα εξήγησε ότι στις κοινότητες των Ρομά «γίνονται πολλά παράνομα πράγματα για τα επιδόματα του κράτους», υπογραμμίζοντας ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η πελάτης της «έχει αρπάξει ή έχει κλέψει ένα ανήλικο παιδί».

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο «γονείς» έχουν τρεις οικογενειακές μερίδες με 14 παιδιά. Δύο μερίδες ανήκουν στη γυναίκα, και αντιστοιχούν σε 10 παιδιά, ενώ η τρίτη μερίδα, με τέσσερα παιδιά, ανήκει στον άνδρα.

Μάλιστα, η «μητέρα» εμφανιζόταν να έχει γεννήσει αρκετά παιδιά στο διάστημα των τελευταίων μηνών.