Δυο άτομα, φερόμενα ως μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσαν παράνομους μετανάστες, συνελήφθησαν στη Λάρισα.

Οι δυο διακινητές, ένας 50χρονος Έλληνας και ένας 33χρονος Βούλγαρος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχαν παραλάβει από την Θεσσαλονίκη και μετέφεραν με ΙΧΕ αυτοκίνητο στην Αθήνας τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας, οι οποίοι είχαν μπει παράνομα στην χώρα από τον Έβρο, προ τριών ημερών.

Oι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα που έφερε βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορία, στο ύψος των διοδίων Πυργετού, προκειμένου να το ελέγξουν και από την έρευνα προέκυψε ότι οι παράνομοι αλλοδαποί είχαν παραδώσει σε αλλοδαπό, αρχηγικό στέλεχος της οργάνωσης, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ ο καθένας, προκειμένου αυτός να αναλάβει την προώθησή τους από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα. Έτσι, πριν τρεις μέρες εισήλθαν στη χώρα και από παρέβρια περιοχή τους παρέλαβε άλλο άγνωστο μέλος της οργάνωσης και τους μετέφερε οδικώς στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου στη συνέχεια παρελήφθησαν από τους συλληφθέντες για να μεταφερθούν στην Αθήνα.

Οι τρεις παράνομοι αλλοδαποί συνελήφθησαν επίσης και θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής επιστροφής.