Αντιμέτωποι με σειρά αδικημάτων σε βαθμό πλημμελήματος είναι οι συλληφθέντες των χθεσινών αστυνομικών επιχειρήσεων στις δυο καταλήψεις στο Κουκάκι οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Σε βάρος των 20 κατηγορουμένων, σύμφωνα με πληροφορίες, σχηματίστηκαν δυο δικογραφίες  και παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη δικογραφία κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων. Σε βάρος της δεύτερης ομάδας συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για βαριά σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.
Η ανήλικη, 17 ετών, η οποία συνελήφθη μαζί με τους συνολικά 20 κατηγορούμενους αφέθηκε ελεύθερη.

Οι κατηγορούμενοι βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα φώναζαν συνθήματα σε βάρος των αστυνομικών και υπέρ των καταλήψεων.

Επεισοδιακή ήταν, νωρίτερα, και η μεταγωγή των κατηγορουμένων στον Εισαγγελέα καθώς έξω από τα δικαστήρια περίπου 50 συγκεντρωμένοι κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών, πετώντας πέτρες, πλαστικά μπουκάλια, καφέδες, ακόμη και πλαστικές καρέκλες από τις καφετέριες επάνω στην πλατεία

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν και απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδας κρότου λάμψης, ενώ προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές και δυο συλλήψεις. Την ίδια ώρα, ένα άτομο που φέρεται να έχει φιλική σχέση με έναν εκ των συλληφθέντων στράφηκε σε βάρος των τηλεοπτικών συνεργείων πετώντας μια σακούλα με ρούχα.

Μετά από λίγο η κατάσταση εκτονώθηκε με τους περισσότερους από τους συγκεντρωμένους να αποχωρούν από τα δικαστήρια όπου παρέμειναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.