Στην ανακρίτρια Λασιθίου απολογούνται σήμερα οι τρεις νεαροί που κατηγορούνται για το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος του 79χρονου, στους Κάτω Αμυγδάλους στην Κρήτη. Πρόκειται για έναν 19χρονο από τον Άγιο Νικόλαο, ο οποίος στοχοποιείται από συγκατηγορούμενο του ως ο «εμπνευστής» του σχεδίου, έναν 22χρονο από την Νεάπολη και έναν 18χρονο από το Σίσι.

Σύμφωνα με την δικογραφία, οι δύο πρώτοι εισέβαλαν στο σπίτι του ηλικιωμένου και ο 18χρονος παρέμεινε στο αυτοκίνητο του. Οι πτυχές του εγκλήματος προκαλούν σοκ καθώς σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου, Φανούρη Μανιαδάκη, ξυλοκόπησαν τον γέροντα πριν προλάβει να ανοίξει το στόμα του με σκοπό την ληστεία.

Όμως η λεία τους ήταν μερικά μόνο κέρματα που είχε στο πορτοφόλι του ο υπερήλικας. Οι νεαροί, οι οποίοι γλεντοκοπούσαν πριν το έγκλημα σε χωριό, φέρεται να έβαλαν φωτιά για να «σβήσουν» τα ίχνη τους, μεταφέροντας τον γέροντα εκτός σπιτιού ενώ ήταν ακόμα ζωντανός, όπως υποστηρίζει ένας εκ των κατηγορουμένων. Ο ίδιος προβάλλει έναν ανατριχιαστικό ισχυρισμό για το υπό ποιες συνθήκες ο 79χρονος κατέληξε.

Εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, οι τρεις νεαροί αντιμετωπίζουν ακόμα τις κατηγορίες της ληστείας και του εμπρησμού.

Πηγή: cretalive.gr