Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν τα δύο άτομα, που κατηγορούνται για τα αδικήματα της έκρηξης και των διακεκριμένων φθορών, καθώς και για παραβίαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών, κατά συναυτουργία.

Πρόκειται για έναν 39χρονο που συνελήφθη λίγο μετά την έκρηξη το Σάββατο στην Λάρισα και έναν 44χρονο που συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Αθήνα και μετήχθη στην Λάρισα.

Η εισαγγελική λειτουργός που διαμένει στην πολυκατοικία, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, χειρίζεται τις υποθέσεις της απόπειρας απόδρασης του κρατουμένου Παναγιώτη Βλαστού από τις Φυλακές Τρικάλων, αλλά και την απόδραση των έντεκα αλλοδαπών κρατουμένων από τις ίδιες Φυλακές.

Η αστυνομία Λάρισας διενεργεί προανάκριση για τη συμμετοχή τρίτου ατόμου στην έκρηξη.

Σε ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας αναφέρει: «οι δύο δράστες έφθασαν από την Αθήνα στη Λάρισα προχθές τα ξημερώματα και ο 44χρονος τοποθέτησε στη ράμπα εισόδου υπόγειου παρκινγκ της πολυκατοικίας αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από ποσότητα εκρηκτικής ύλης, άνω των πέντε κιλών, πιθανόν ζελατοδυναμίτιδας, την οποία πυροδότησε με αποτέλεσμα να σημειωθεί ισχυρή έκρηξη, που προκάλεσε φθορές σε καταστήματα, οικίες και αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή του οικοδομικού τετραγώνου, σε ακτίνα 150 μέτρων περίπου. Υπέστησαν ζημιές πάνω από 30 διαμερίσματα, 10 καταστήματα και 16 οχήματα, ενώ η καταμέτρηση των ζημιών συνεχίζεται. Όσον αφορά τον 39χρονο, αυτός δεν πρόλαβε να πάει στο σημείο τοποθέτησης και πυροδότησης των εκρηκτικών, επειδή έγινε αντιληπτός από περίοικο. Στην συνέχεια, εντοπίσθηκε μετά την έκρηξη, από τους αστυνομικούς κοντά στο σημείο, προσήχθη ως ύποπτος αρχικά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και στη συνέχεια συνελήφθη.

Εξάλλου, στην ευρύτερη περιοχή από το σημείο της έκρηξης βρέθηκε σταθμευμένο και κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του 44χρονου, με το οποίο οι δράστες ταξίδεψαν από την Αθήνα στη Λάρισα, μεταφέροντας τα εκρηκτικά επιμελώς κρυμμένα σε ηχείο “WOOFER”».

Υπενθυμίζεται ότι στο χώρο της έκρηξης προσήλθαν ειδικά συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στον ανακριτή Λάρισας αύριο και την Τετάρτη.