Συνελήφθησαν στις 13-6-2013 το βράδυ στη Δάφνη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 28-52 ετών, οι οποίοι λίγο πριν είχαν διαρρήξει ΙΧΕ αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων σούπερ-μάρκετ στο Ελληνικό, αφαιρώντας ένα φορητό υπολογιστή, ένα tablet PC, χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παραπάνω αφαιρεθέντα, καθώς και πλήθος κινητών τηλεφώνων, κοσμήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει από τις αρχές του έτους εγκληματική ομάδα, και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε ΙΧΕ αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης σούπερ-μάρκετ και πολυκαταστημάτων στη Νοτιοανατολική Αττική.

Ειδικότερα, οι δράστες απασφάλιζαν τα ΙΧΕ αυτοκίνητα με τη χρήση ειδικού μηχανισμού απενεργοποίησης του συστήματος κλειδώματος θυρών αυτοκινήτων και αφαιρούσαν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, χρηματικά ποσά και άλλα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Από τις αρχές του έτους μέχρι τη σύλληψή τους είχαν διαπράξει οκτώ διαρρήξεις-κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων στις περιοχές του Ελληνικού και του Αλίμου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.