Αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα κρούσματα διαρρήξεων σε διάφορα σημεία της Ηλείας όπου οι δράστες μπαίνουν σε σπίτια, δεν κλέβουν αλλά προκαλούν φθορές. Παράλληλα σημειώθηκαν και κάποιες σοβαρές κλοπές, τις οποίες ερευνούν οι Αρχές στο νομό, όπως το ριφιφί σε αποθήκες που στεγάζεται υπηρεσία του δήμου Πηνειού.

Τουλάχιστον άλλα τρία περιστατικά όπου οι δράστες μπήκαν σε σπίτια και δεν έκλεψαν, αλλά προκάλεσαν φθορές καταγράφηκαν στο Αστυνομικό Δελτίο του Σαββατοκύριακου.

Στο Κάστρο, οι διαρρήκτες μπήκαν σε μονάδα με ενοικιαζόμενα δωμάτια. Διέρρηξαν συνολικά πέντε δωμάτια, προκαλώντας μόνο ζημιές, χωρίς να κλέψουν τίποτα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα. Η διάρρηξη αυτή έγινε αντιληπτή μετά από μια εβδομάδα και οι Αρχές εξετάζουν αν πρόκειται για τους ίδιους δράστες που παραβίασαν και μια αποθήκη στον ίδιο χώρο για να πάρουν ποσότητα ελαιολάδου 250 κιλών και ένα αλυσοπρίονο.

Διάρρηξη χωρίς κλοπή υπήρξε και σε σπίτι στο Βούναργο. Και εκεί οι δράστες μπήκαν, προκάλεσαν κάποιες φθορές και έφυγαν.

Τέλος, άγνωστοι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και την Μαθητική Εστία «Αγία Φιλοθέη» στον Πύργο χωρίς επιτυχία, όμως το γεγονός καταγγέλθηκε στην Αστυνομία.

Στη Γαστούνη, άγνωστοι έκαναν ριφιφί σε αποθήκες του ΑΣΟ όπου φυλάσσονταν ηλεκτρολογικός και υδραυλικός εξοπλισμός του δήμου Πηνειού, βρισκόταν μέρος του αρχείου και άλλα υλικά. Οι δράστες δεν δυσκολεύτηκαν να σπάσουν τον τούβλινο τοίχο, να ψάξουν και να πάρουν όσα περισσότερα μπορούσαν. Η αξία των κλοπιμαίων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ξεπερνά τις 35.000 ευρώ, ενώ οι δράστες αποπειράθηκαν να κλέψουν και μεταλλικά στοιχεία του κτιρίου χωρίς επιτυχία.

Κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ έκλεψαν το πρωί της Κυριακής από σπίτι στον Κακόβατο. Οι δράστες μπήκαν από το παράθυρο και στο διάστημα που απουσίαζε ο ιδιοκτήτης, «δούλεψαν» ανενόχλητοι.

Κοσμήματα πήραν όμως και από σπίτι στο Ανεμοχώρι, όπου μαζί με άλλα αντικείμενα η αξία των κλοπιμαίων έφτασε τις 2.000 ευρώ.

Τέλος στο Νεοχώρι της Κυλλήνης, οι κλέφτες αναζήτησαν οτιδήποτε χάλκινο. Έτσι έκλεψαν μπαταρίες οχημάτων, χάλκινα καζάνια και ψεκαστήρα συνολικής αξίας 550 ευρώ.

Πηγή: ilialive.gr