Συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Νέα Χαλκηδόνα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 39, 29 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και εξακολούθηση.

Όσον αφορά στο χρονικό της σύλληψης, οι τρεις αλλοδαποί έγιναν αρχικά αντιληπτοί, από αστυνομικό του Τ.Α. Παγκρατίου, που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, να παραβιάζουν την πόρτα εισόδου πολυκατοικίας, σπάζοντας τον ομφαλό της κλειδαριάς. Ο αστυνομικός τους ακολούθησε και ειδοποίησε παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει σπείρα που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις διαμερισμάτων, πρωινές κυρίως ώρες, όταν οι ένοικοι απουσίαζαν, παραβιάζοντας τις κλειδαριές των θυρών.

Όπως διαπιστώθηκε, τον τελευταίο μήνα είχαν διαπράξει άλλες οκτώ διαρρήξεις σε διαμερίσματα πολυκατοικιών στο Ν. Ηράκλειο, στη Ν. Ιωνία, στη Ν. Φιλαδέλφεια, στη Ν. Χαλκηδόνα και στη Μεταμόρφωση, από τα οποία αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και χρυσαφικά.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος αλλοδαπός είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για κλοπές και σε βάρος του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.