Ένας 18χρονος σκότωσε τη γιαγιά του για να κλέψει από το σπίτι της 25 ευρώ! Η εξιχνίαση της δολοφονίας που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Νέο Ηράκλειο, προκάλεσε σοκ ακόμη και στους αστυνομικούς.

Μαζί με τον νεαρό συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα άτομα. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία, την οποία αποφάσισε και οργάνωσε ο 18χρονος εγγονός της 75χρονης, με τη βοήθεια ενός 20χρονου, ο οποίος του συνέστησε και τους υπόλοιπους δράστες, δύο αλλοδαπούς και έναν Έλληνα.
 Οι τρεις Έλληνες συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Αθήνα, ενώ οι δύο αλλοδαποί στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες μπήκαν στο σπίτι της 75χρονης γυναίκας, την έδεσαν και τη φίμωσαν προκαλώντας το θάνατό της από ασφυξία.

Όπως ομολόγησαν, από το διαμέρισμα αφαίρεσαν 25 ευρώ.

Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία καθώς και της ληστείας κατά συναυτουργία, ενώ ο πέμπτος (20χρονος) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία, κατά συναυτουργία.