Ανησυχία έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση το περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά 200 μεταναστών που δούλευαν σε φυτεία φράουλας στη Μανωλάδα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29.

Οι μετανάστες πυροβολήθηκαν από τους επιστάτες της φυτείας όταν απαίτησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

Γι’ αυτό το λόγο σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί το αστυνομικό τμήμα Βάρδας Ηλείας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, τον περιφερειάρχη Νοτίου Ελλάδας, Ιωάννη Δικόπουλο, αλλά και τον προϊστάμενο της διεύθυνσης αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας.

«Η βάρβαρη και απάνθρωπη ένοπλη επίθεση Ελλήνων εργοδοτών κατά εργαζομένων μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας ανασύρει απεχθείς εικόνες ενός δουλεμπορικού Νότου, που στη χώρα μας δεν έχουν καμία θέση» σχολίασε χθες ο υπουργός.

Η αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη της καλλιέργειας και έναν 38χρονο που έδωσε καταφύγιο στον έναν από τους τρεις Έλληνες που πυροβόλησαν τους μετανάστες, ενώ οι τρεις επιστάτες αναζητούνται.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, Χρήστος Παρθένης, ο κτηματίας και οι επιστάτες του ήταν εξοπλισμένοι με τρόπο, που παραπέμπει στην εποχή της δουλείας στις φυτείες της Αμερικής.