Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, τα επτά άτομα που συνελήφθησαν χθες σε ΙΧ αυτοκίνητο από άνδρες της ομάδας Δίας και σύμφωνα με την αστυνομία, φέρονται να έχουν πάρει μέρος στα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Έξω από τα δικαστήρια, υπήρχαν δεκάδες συγκεντρωμένοι συμφοιτητές των συλληφθέντων για συμπαράσταση, ενώ υπήρχαν και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Οι επτά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή, όπου σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, τους απαγγέλθηκαν τέσσερις κατηγορίες, οι τρεις πλημμεληματικού χαρακτήρα και μία κακουργηματικού, που αφορά στο νόμο 189, περί διατάραξης κοινής ειρήνης με καλυμμένο πρόσωπο.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα παραμείνουν υπό κράτηση για ένα 24ωρο στην ασφάλεια Πειραιά και αύριο θα οδηγηθούν στον ανακριτή προκειμένου να καταθέσουν το υπόμνημά τους.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, χθες το μεσημέρι ομάδα περίπου 40 ατόμων κρατώντας λοστούς, πτυσσόμενα κλομπ, ξύλινα ρόπαλα και μαύρες σημαίες, εισέβαλαν απρόκλητα στο χώρο του ιδρύματος στη διάρκεια εκδήλωσης φοιτητικής παράταξης, προκαλώντας φθορές ενώ δεν έλειψαν και οι συμπλοκές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο φοιτητές, 19 και 21 ετών.