Ενημερώθηκε χθες η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας για ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Ευταξίας στην Ελευσίνα.
Στην εν λόγω περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίζοντας διάσπαρτες λωρίδες σκόνης χρώματος ανθρακί, συνολικής έκτασης 500 τ.μ νοτιοδυτικά της εγκατάστασης «ΤΙΤΑΝ», οι οποίες στη συνέχεια διασπάστηκαν.
Λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκε παραβεβλημένο στον προβλήτα της ανωτέρω εγκατάστασης το BulkCarrier «WIDAR», σημαίας Λιβερίας, το οποίο εκτελούσε εργασίες εκφόρτωσης καύσιμης ύλης άνθρακα σε σκόνη, σε «σιλό» της εγκατάστασης.

Από αυτοψία που διενεργήθηκε από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ελευσίνας, εντοπίστηκαν διάσπαρτες κηλίδες, έκτασης 20 τ.μ περίπου στην πλώρη του πλοίου και 50 τ.μ στην πρύμνη αυτού, εντός του πλωτού φράγματος που είχε τοποθετηθεί, καθώς και διάσπαρτες λωρίδες σκόνης έκτασης περίπου 50 τ.μ εκτός φράγματος.

Οι εργασίες απορρύπανσης περατώθηκαν από ιδιωτική εταιρεία, ενώ κατόπιν ελέγχου που πραγματοποίησε χθες τις απογευματινές ώρες από πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «WIDAR» και ξεκίνησε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων σε βάρος των υπαιτίων.