Τα χτυπήματα στην «καρδιά» της πρωτεύουσας δεν είναι και λίγα. Το τελευταίο διάστημα τα τρομοκρατικές επιθέσεις γίνονται ολοένα και πιο συχνά με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής αλλά και της Κρατικής Ασφάλειας που ερευνούν τις περισσότερες υποθέσεις να είναι διαρκώς σε επαγρύπνηση…

Τις δύο τελευταίες ημέρες μάλιστα οι Αρχές έχουν θορυβηθεί μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε οικία που διατηρεί ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος στην περιοχή της Ακρόπολης αλλά και στο διαμέρισμα του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, στο λόφο του Στρέφη για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μόλις μηνών…

Φοβίζουν τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα

Στις 14 Ιανουαρίου δράστες με καλάσνικοφ γάζωσαν περίπου στις 2:20 τα ξημερώματα την περιοχή στη λεωφόρο Συγγρού όπου βρίσκονται τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ τις έρευνες ανέλαβε-κατά κύριο λόγο- η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι τρομοκράτες μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπιστεί αλλά οι αστυνομικοί σε πρώτη φάση εστίασαν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό των δραστών στα καρέ από τις κάμερες και τις μαρτυρίες.

Ακόμη, με δεδομένο ότι δεν έχει γίνει ανάληψη της επίθεσης, οι αστυνομικοί ξεψάχνισαν από τα αρχεία όλες τις περιπτώσεις οργανώσεων που είχαν στο οπλοστάσιο τους καλάσνικοφ. Ουσιαστικά, εκτός από τον Επαναστατικό Αγώνα που εξαρθρώθηκε και χρησιμοποιούσε στις επιθέσεις του τέτοιου τύπου οπλισμό, αντίστοιχα έχει χρησιμοποιήσει το 2009 η οργάνωση με το όνομα «ΟΠΛΑ – Ομάδα Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας- που επιτέθηκε στο Α.Τ Αγίας Παρασκευής, αλλά και η Σέχτα Επαναστατών.

Στις 12 Ιανουαρίου ο πολιτικός κόσμος είχε θορυβηθεί από την επίθεση (λίγο πριν τα μεσάνυχτα) στο σπίτι του αδερφού του Σίμου Κεδίκογλου. Οι δράστες έσπασαν την είσοδο της πολυκατοικίας με βαριοπούλες, στη συνέχεια έριξαν βενζίνη και μολότοφ με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά, η οποία έσβησε προτού προλάβει να επεκταθεί στο διαμέρισμα.

Τότε, με δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε την επίθεση εναντίον του αδερφού του, τονίζοντας: «Είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται οικογένειες και μικρά παιδιά. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυναμώνουν τη θέλησή μας. Πιστεύω ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να καταδικάσει χωρίς εξαιρέσεις το γεγονός. Δεν μπορεί να διαχωρίζεται σε καλή και κακή η πολιτική βία. Δεν υπάρχει κακή βία. Πρέπει να εξοστρακίσουμε τη βία από την κοινωνία μας» και ανέφερε ακόμη: «Είναι απαράδεκτο να τρομοκρατείται ένα τρίχρονο κοριτσάκι. Πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Πάντως, μία ημέρα μετά την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και δύο μετά την επίθεση στην οικία του αδερφού του Σίμου Κεδίκογλου δημοσιεύτηκε στο athensindymedia προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης του χτυπήματος. Σε όλο το κείμενο η οργάνωση εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με βαρείς χαρακτηρισμούς και ξεκαθαρίσε ότι στόχος δεν ήταν το σπίτι του αδερφού του, αφού η επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε εκεί, αλλά στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Η ανυπόγραφη προκήρυξη κατέληγε με το τρίπτυχο «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Χθες, σχεδόν είκοσι λεπτά πριν τα μεσάνυχτα οι δράστες χτύπησαν με γκαζάκια για δεύτερη φορά στην πολυκατοικία που διαμένει ο αδερφός του Σίμου Κεδίκογλου με την οικογένειά του με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει μεταξύ άλλων ότι: «Οι συνεχιζόμενες θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον συγγενικών προσώπων είναι εξωφρενικές. Η επαναλαμβανόμενη τρομοκράτηση νηπίων είναι εξοργιστική. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος πρέπει να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές, χωρίς καμία παραφωνία αυτή τη φορά».

Για την ώρα δεν έχει γίνει ανάληψη του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Στις 11 Ιανουαρίου είχαν προηγηθεί επιθέσεις σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφων. Η αρχή έγινε στις 03:40 στο Κολωνάκι στην είσοδο πολυκατοικίας όπου διέμενε ο Γιώργος Οικονομέας και τώρα διαμένουν τα παιδιά του.

Στις 04:10 στην Αγ. Παρασκευή έγινε το ίδιο στην πολυκατοικία που διαμένει ο Αντώνης Λιάρος.

Στις 04:15 στη Πεντέλη στόχος έγινε η είσοδος πολυκατοικίας που διαμένουν ο διευθυντής του ΑΠΕ Α. Σκυλάκος και η δημοσιογράφος του Πρώτου Προγράμματος Ε. Μπαλτατζή. Την ίδια ώρα στο Μαρούσι γινόταν το ίδιο στην είσοδο του σπιτιού του Χρήστου Κώνστα.

Τελευταίος στόχος έγινε ο δημοσιογράφος του ALPHA Πέτρος Καρσιώτης στον Άλιμο. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση «Κύκλοι παραβατικών / Πυρήνας Εραστές της Ανομίας» με την «Μαχόμενη Μειοψηφία».

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου, έγινε έκρηξη στο εμπορικό κέντρο «The Mall», την ώρα μάλιστα που στους χώρους του υπήρχαν μικρά παιδιά με τις οικογένειές τους. Το τρομοκρατικό χτύπημα ανέλαβε με προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο Ιndymedia η «Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Άγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων».

Δύο μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 11 Μαρτίου αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε εταιρεία ταχυμεταφορών στη συμβολή των οδών Αστυδάμαντος 71 και Ευφρονίου στο Παγκράτι. Η αστυνομία τέθηκε σε συναγερμό καθώς την ίδια μεταφορική εταιρεία είχε χρησιμοποιήσει το Νοέμβριο του 2010 η οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» για να στείλει πακέτα-βόμβες σε διάφορες πρεσβείες.

Τις Αρχές προβληματίζει ακόμη η έκρηξη που έγινε κοντά σε οικία του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου στην περιοχή της Ακρόπολης πριν από δύο ημέρες.