Ένα αυτοκίνητο προκειμένου να φύγει από τη φυλακή ζητάει ο Αλκέτ Ριζάι από τους πέντε διαπραγματευτές της Αστυνομίας οι οποίοι επικοινωνούν συνεχώς μαζί του, και οι οποίοι βρίσκονται στο αρχιφυλακείο των φυλακών του Μαλανδρίνου.

Ο Ριζάι κρατούσε έξι δεσμοφύλακες, σε δωμάτιο που βρίσκεται πίσω από την πύλη των φυλακών, λίγο μετά το μεσημέρι, επέτρεψε σε έναν από τους ομήρους να αποχωρήσει από το χώρο.

Τη στιγμή αυτή εξακολουθεί να κρατά τους πέντε ομήρους μαζί με άλλους δύο συνεργούς του, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει εκρηκτικά, ενώ έχει και αυτοσχέδια μαχαίρια.

Από χθες το βράδυ, εκτός από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει τη φυλακή, βρίσκεται εκεί και ομάδα της ΕΚΑΜ ενώ έχει κινητοποιηθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη από ολόκληρη της Στερεά Ελλάδα, καθώς και από την Αθήνα.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο τρόπος με τον οποίο ο Ριζάι έφθασε στο δωμάτιο πίσω από την πύλη των φυλακών. Ενώ φαίνεται ότι αιφνιδίασε τους δεσμοφύλακες που βρίσκονταν στο χώρο.

Η αστυνομία και το υπουργείο Δικαιοσύνης πιστεύουν ότι θα μπορέσει να γίνει επέμβαση της ΕΚΑΜ εφόσον ο Ριζάι κουραστεί,.

Ο συνήγορος του Ριζάι, Σάκης Κεχαγιόγλου, απηύθυνε έκκληση προς τον κρατούμενο προκειμένου να θέσει τέλος στην ομηρεία, ενώ σε ανάλογη κίνηση προέβη και η σύντροφός του, Σούλα.