Σπείρα «πείραζε» μετρητές ρεύματος στην Αττική

Τα διαφυγόντα κέρδη της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε υπολογίζονται στο 1,5 εκατ. ευρώ


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
20:12
19/06/2019
Σπείρα «πείραζε» μετρητές ρεύματος στην Αττική
7
loading

Στο ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ανέρχονται, σύμφωνα με την αστυνομία, τα διαφυγόντα κέρδη της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, από την παράνομη δράση σπείρας που διέπραττε ρευματοκλοπή στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν εννέα άτομα, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους. Παράλληλα, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της κλοπής, απάτης και πλαστογραφίας είναι 248 άτομα (πελάτες), ενώ συνεχίζεται η έρευνα για ακόμα 161 άτομα, που κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, αρχικά η σπείρα συμφωνούσε με «πελάτες» για την παρέμβαση στο μετρητή της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε της οικίας ή του καταστήματός τους. Στη συνέχεια καθόριζαν την αμοιβή για τις υπηρεσίες τους, η οποία κυμαινόταν από 50 έως 100 ευρώ, εάν επρόκειτο για μικρές καταναλώσεις και έφτανε στο 10% της χρηματικής αξίας των κιλοβατώρων που δεν καταγράφηκαν, λόγω της παρέμβασης, για οικίες και καταστήματα με μεγάλη κατανάλωση.

Σημειώνεται, ότι η παρέμβαση στον μετρητή καθοριζόταν από το είδος του και γινόταν είτε στον μηχανισμό κύλισης είτε στον απαριθμητή αυτού, με παράλληλη αντικατάσταση των σφραγίδων της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Για τις εργασίες αυτές διέθεταν εξειδικευμένες γνώσεις και χρησιμοποιούσαν εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά, όμοια με αυτά που χρησιμοποιούν τα εξειδικευμένα συνεργεία της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Για τις τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο μεταξύ των μελών της οργάνωσης, όσο και μεταξύ αυτών και των "πελατών", χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες, ώστε να είναι δυσχερής η αποκάλυψη των παράνομων πράξεών τους.

Από τις εννέα, συνολικά, κατ' οίκον έρευνες της αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πλήθος από εργαλεία για τις παρεμβάσεις, μολύβδινες σφραγίδες, μεταλλικές μήτρες σφράγισης και άλλα συναφή αντικείμενα, πλαστικές και μεταλλικές στρογγυλές σφραγίδες με την ένδειξη Δ.Ε.Η, το χρηματικό ποσό των 7.918 ευρώ και 237 δολάρια, καθώς και χάλκινο βυζαντινό νόμισμα, το οποίο εμπίπτει στη νομοθεσία που αφορά στην προστασία περί αρχαιοτήτων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Φαξ

  Πρόσφατα η δεδδηα στην Καλλιθέα χαλκιδικησ μας χρέωσε υπέρογκα ποσά γιατί βρέθηκαν τα ρολόγια τους συγκροτήματος μας παραβιασμένα . Όλο δηλαδή το συγκρότημα 14 κατοικιες , κλέβαμε ρεύμα από την ΔΕΗ ; Τι μπορεί να έχει συμβεί και με ποιον τρόπο και για ποσό διάστημα γινόταν αυτό δεν ξέρουμε . Οι χρεώσεις αυτές είναι άδικες . Όταν ζητήσαμε από την ΔΕΗ τουλάχιστον από εδώ και έπειτα να ασφαλίσουμε τα ρολόγια με κλειδαριά , μας είπε ότι απαγορεύεται και αν το κάνουμε θα μας επιβληθεί πρόστιμο ! Δηλαδή καμμία βοήθεια σε όσους είναι νομοταγείς αλλά ούτε και εξασφάλιση . Αφήνει τους κλέφτες ελεύθερα να ξανά κλέψουν και τα κορόιδα εμείς να πληρώσουμε .

 2. avatar Dasparil

  η μονη "σπείρα" είναι η δεη και το "κράτος"

  Για ρεύμα πληρώνεται .. 32,7 euro.

  φόρος δήμου,ερτ,άλλες χρεώσεις (??????) , τέλη ανανεώσιμης ενέργειας (?????) = 218,67 Ευρω λογαριασμος.

 3. avatar Ευακι

  Έκλεβαν αυτοί, κλέβει μια ζωή και η ΔΕΗ, τέλεια σε αυτή τη χώρα ο ένας κλέβει τον άλλο!!!!! Βέβαια η ΔΕΗ το κάνει με το γάντι που λέμε!!!! Όταν καταναλώνεις λίγο ρεύμα αλλά σε χρεώνουν για δύο μηνιάτικα την ώρα που παίρνεις με το ζορι 600 τον μήνα και τα μισά τα δίνεις εκεί τι ειναι λογικό;

 4. avatar Μόνο την αξία του ρεύματος

  Ο κόσμος σταμάτησε να πληρώνει τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Από τη στιγμή που επιβάρυναν υπέρμετρα τους λογαριασμούς με τα πανάκριβα δημοτικά τέλη και το φόρο ακινήτων, το χαράτσι των Βενιζέλου - Σαμαρά.

 5. avatar Mplaky

  ΜΕΧΡΙ. ΕΞΩΦΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΑΠΕΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΗΓΑΝ;;;;;

  1. avatar Dasparil

   ο κάθε βουλευτής έχει από 10 μέχρι 138 σπίτια.

   Μάντεψε που πηγαίνουν τα λεφτά από φόρους.

   Unless you do believe that the country went belly up due to you buying gum without asking for a receipt

 6. avatar Κλαψ

  Πολλές ανακρίβειες και λάθος ορολογία.
  Όταν γράφουν τα άρθρα άσχετοι άνθρωποι που πληρώνονται πενιχρά για τις υπηρεσίες τους.
  Πάντως η ρευματοκλοπή ειναι εις βάρος όλων των υπολοίπων. Αφού το κλεμμένο ρεύμα (ενέργεια) θα το πληρώσουν οι υπόλοιποι......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει