Νεοδιόριστος σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Ναυπλίου ξυλοκοπήθηκε από κρατούμενο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας η οποία αναφέρει πως ο συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί «στον μακρύ κατάλογο της βίας και της ασυδοσίας μέσα στις Φυλακές».

Σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ο συνάδελφος τους «ξυλοκοπήθηκε στο πρόσωπο από κρατούμενο Γεωργιανής καταγωγής, χωρίς λόγο και αιτία, την στιγμή που ο κρατούμενος συνοδευόταν στην Γραμματεία του Καταστήματος». Όπως αναφέρουν ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα με τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του διαγωνισμού 6Κ/2018, οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κάνουν λόγο για προχειρότητα «με την οποία κυριολεκτικά “πετάχτηκαν” οι νέοι συνάδελφοι στις Φυλακές, χωρίς κανένα σχεδιασμό και χωρίς συντονισμό από τους αρμοδίους του Υπουργείου μας, που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να βγάζουν μαζί τους φωτογραφίες και να μοιράζουν χαμόγελα».

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν συμβεί και άλλα περιστατικά βίας μέσα στις Φυλακές, αλλά πλέον έχουμε φτάσει σε τέτοιο τραγικό σημείο ώστε να τα έχουμε συνηθίσει! Ωστόσο, ο ξυλοδαρμός αυτός έγινε σε νεοδιόριστο συνάδελφο, με λίγες μόνο ημέρες υπηρεσίας και αυξάνει ακόμα περισσότερο το κλίμα κατατρομοκράτησης ιδίως των νέων εργαζομένων».

«Οι ξυλοδαρμοί, οι απειλές, τα φτυσίματα κοκ αποτελούν μέρος της εγκατάλειψης των εργαζομένων – και όχι μόνο – στις Ελληνικές Φυλακές, την οποία επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει και αναδείξει, ακόμα και όταν αυτά τα περιστατικά κάποιοι τα αντιμετώπιζαν ως fake news και εμάς τους εργαζόμενους ως παράκεντρα.

Για μία ακόμη φορά καταγγέλλουμε και αυτό το περιστατικό βίας κατά του νέου συναδέλφου μας στο εργασιακό κάτεργο των Ελληνικών Φυλακών και του ευχόμαστε περαστικά», καταλήγουν.