Συγκλονίζει ο θάνατος δύο φοιτητών στη Λάρισα που άναψαν αυτοσχέδιο μαγκάλι για να ζεσταθούν.

Η μαρτυρία της σπιτονοικοκυράς τους, μιλώντας στον ANT1 αποκάλυψε ότι είχε ρωτήσει τους νεαρούς για το πετρέλαιο, αλλά εκείνοι της είχαν πει ότι δεν θέλουν. «Φέτος, τι θα γίνει παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο, τα ρώτησα. Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε, αν έχει πολύ κρύο θα δούμε, μου απάντησαν».

Από τους πέντε νεαρούς του ΤΕΙ Λάρισας σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται οι τρεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Οι νεαροί είχαν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνο, ρίχνοντας μέσα κάρβουνα, προκειμένου να ζεσταθούν, αλλά δεν είχαν φροντίσει να αερίζεται ο χώρος.
Οι τρεις φοιτητές, με καταγωγή από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά αντίστοιχα, φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί, οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας εξ αυτών που αρχικά η κατάσταση του θεωρήθηκε καλύτερη και νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τελικά μεταφέρθηκε επίσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με μάσκα οξυγόνου ενώ οι άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι.