Δεκάδες χιλιάδες τεμάχια προϊόντων-«μαϊμού», όπως τσάντες, ζώνες, κοσμήματα, πορτοφόλια, είδη ένδυσης κ.λ.π., εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε μία αποθήκη και δύο καταστήματα, στο κέντρο της Αθήνας, όπου και συνελήφθησαν τέσσερις υπήκοοι Κίνας.

Η όλη διαδικασία εντοπισμού και ελέγχου δρομολογήθηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, για εισαγωγή από την Κίνα στη χώρα μας, μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων απομίμησης γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού, χωρίς παραστατικά έγγραφα, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση και εμπορία στην εγχώρια αγορά.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 26χρονος και ένας 51χρονος, ως υπεύθυνοι-διαχειριστές του αποθηκευτικού χώρου στην οδό Αγησιλάου. Επίσης, μια 51χρονη, ως υπεύθυνη καταστήματος στην οδό Μέτωνος, το οποίο διαχειριζόταν μαζί με τον 26χρονο καθώς και ένας 32χρονος, ως υπεύθυνος καταστήματος στην πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου).

Επιπλέον αναζητείται ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που διαχειρίζεται τα παραπάνω καταστήματα. Πρόκειται για έναν 28χρονο Κινέζο.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 43.616 τεμάχια προϊόντων-«μαϊμού», τα οποία φυλάσσονται από αστυνομικούς έως ότου παραληφθούν από την αρμόδια Δημοτική Αρχή για καταστροφή.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, διενεργείται φορολογικός έλεγχος στα ανωτέρω καταστήματα και την αποθήκη, για τα κατασχεθέντα εμπορεύματα καθώς και για μεγάλο αριθμό άλλων προϊόντων, τα οποία βρέθηκαν στους συγκεκριμένους χώρους.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για την απαγγελία κατηγοριών.