Έκλεψαν και έκαναν βανδαλισμούς στο 4ο Δημοτικό Σχολείο του Περιστερίου.

Όπως καταγγέλλουν οι δάσκαλοι σε ανακοίνωσή τους, «οι άγνωστοι έσπασαν τις πόρτες των γραφείων, αναποδογύρισαν ότι βρήκαν μπροστά τους και προσπάθησαν αποχωρώντας να πάρουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Το περιστατικό εντάσσεται σε μια σειρά άλλων, παρόμοιων περιστατικών τα οποία έχουν κατά καιρούς σημειωθεί στο Περιστέρι και που συνεχώς αυξάνονται Τα σχολεία μας, χωρίς στοιχειώδη φύλαξη, είναι έρμαια στις διαθέσεις των οποιονδήποτε βανδάλων ή διαρρηκτών».

Και γι’ αυτό ζητούν την άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος και καλούν τους αρμόδιους φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτεία να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

«Απαιτούμε», λένε «Άμεσα διορισμό μονίμων, ειδικά εκπαιδευμένων, φυλάκων στα σχολικά συγκροτήματα. Το κόστος θα είναι μικρότερο σε σχέση με την αντικατάσταση ή επισκευή των διαλυμένων υλικών των σχολείων μετά από διάρρηξη ή βανδαλισμό. Άμεση τοποθέτηση συστημάτων συναγερμού σε όλες τις σχολικές μονάδες. Άμεση επισκευή των ζημιών στο 4ο Δημοτικό. Το κόστος θα βαρύνει το Δήμο και θα είναι ξέχωρο απ’το κονδύλι της Σχολικής Επιτροπής».