Τηλεοπτικό συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης της Ουγγαρίας βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για τις συνέπειες του προσφυγικού ζητήματος στην πόλη.

Του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη στο thestival.gr

Πριν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της πρώτης ημέρας το δημοσιογραφικό συνεργείο βίωσε στο «πετσί» του μια από τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης, αυτήν της αύξησης της παραβατικότητας.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ενώ ο οπερατέρ έκανε λήψεις από το εμπόριο λαθραίων τσιγάρων στην πλατεία Αριστοτέλους, άγνωστος έκλεψε την δεύτερη κάμερα και τον υπόλοιπο εξοπλισμό του συνεργείου.

Όταν ο βοηθός της παραγωγής αντιλήφθηκε την απώλεια ήταν ήδη αργά.

Οι Αλγερινοί και οι Μαροκινοί που βρίσκονταν περιμετρικά της δημοσιογραφικής ομάδας δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο δράστης.

Ο Ούγγρος δημοσιογράφος με τη βοήθεια του Έλληνα παραγωγού και δημοσιογράφου, Αντώνη Ρεπανά, μετέβη στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου για να υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων για την κλοπή.

Η δημοσιογράφος εμφανώς απογοητευμένη δήλωσε ότι η κλοπή του εξοπλισμού θα αποτελέσει μέρος του ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη λόγω της προσφυγικής κρίσης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.