Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για την εκπαιδευτική χρονιά 2010-2011 στη σχολή των Σαμαρειτών.

Στην Σχολή Σαμαρειτών, οι εκπαιδευόμενοι παρακολουθούν εκπαίδευση διάρκειας 500 ωρών στα αντικείμενα του Ερυθρού Σταυρού, της παροχής Πρώτων Βοηθειών και των Βασικών Αρχών Διάσωσης και Αντιμετώπισης Καταστροφών. Μετά την ολοκλήρωση της θεωρητικής εκπαίδευσης ακολουθεί πρακτική άσκηση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Τζάνειου Νοσοκομείου διάρκειας 104 ωρών.

Η εκπαίδευση της Σχολής Σαμαρειτών είναι η πληρέστερη και αυστηρότερη εκπαίδευση σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων στην Ελλάδα και βασίζεται στα πρότυπα της εκπαίδευσης εθελοντών στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, ένας από τους ισχυρότερους και πιο εξειδικευμένους οργανισμούς παροχής Πρώτων Βοηθειών και διάσωσης στην Ευρώπη και με τον οποίο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διατηρεί αδελφοποίηση εδώ και 30 χρόνια.

Τα μαθήματα της Σχολής Σαμαρειτών πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 20.00 – 22.00 στα κατά τόπους τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες για την Σχολή Σαμαρειτών πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 45 ετών και καλή κατάσταση υγείας.

Από τον Ιούνιο του 2010 όλες οι εγγραφές στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά.