Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι δύο έφηβοι οι οποίοι δεν σταμάτησαν σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και ακολούθησε καταδίωξη.

Όλα ξεκίνησαν χθες τη νύχτα πριν τις 11, όταν τα δύο νέα παιδιά 16 και 19 ετών από το Βενεράτο και τα Κεράσια του δήμου Ηρακλείου κατέβηκαν βόλτα με μηχανάκι στο κέντρο της πόλης. Εκεί όμως υπήρχε μπλόκο της ομάδας ΔΙΑΣ και το μηχανάκι τους δεν διέθετε πινακίδες κυκλοφορίας.

Έτσι οι δύο έφηβοι προτίμησαν να απομακρυνθούν παρά να σταθούν στο σήμα για έλεγχο που τους έκαναν. Την ίδια στιγμή οι δικυκλιστές της ομάδας στη θέα των πιτσιρικάδων με το μηχανάκι χωρίς αριθμό κυκλοφορίας θεώρησαν, μάλλον, ότι βρισκόταν μπροστά σε κλεφτρόνια ή μικρούς απατεώνες στην καλύτερη περίπτωση. Με αυτό το δεδομένο άρχισαν την καταδίωξη στους δρόμους της πόλης.

Η καταδίωξη κατέληξε στην παραλιακή λεωφόρο και πιο συγκεκριμένα λίγο πριν το Παγκρήτιο Στάδιο.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr, η μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ πλησίασε πολύ το μηχανάκι με τους έφηβους και τότε- σύμφωνα με πληροφορίες η μαρτυρία που υπάρχει και έχει κατατεθεί στην τροχαία, αναφέρει ότι – ο συνεπιβάτης ένστολος με το πόδι του κλώτσησε το μηχανάκι, η ισορροπία χάθηκε, το μηχανάκι με τους έφηβους βρέθηκε στο οδόστρωμα. Τα παιδιά σύρθηκαν στο δρόμο και στη συνέχεια έπεσαν στο κενό, στα έργα που γίνονται για το παραλιακό μέτωπο.

Στο σημείο προκλήθηκε πανικός και έφτασαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβουν τα τραυματισμένα αγόρια. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν σοβαρότατα τραυματισμένα στο ΠΑΓΝΗ. Λίγο πριν τις 8 το πρωί βρέθηκαν κρεβάτια στη ΜΕΘ Παίδων και οι έφηβοι μεταφέρθηκαν εκεί προκειμένου να ακολουθηθεί η απαιτούμενη αγωγή. Μάλιστα από τις πρώτες στιγμές τονίστηκε ότι τα παιδιά φέρουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και οι 72 επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά κρίσιμες προκειμένου να ξεπεράσουν τον κίνδυνο.