Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, δύο νεαροί ηλικίας 16 και 19 ετών, που τραυματίστηκαν χθες το βράδυ στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, όταν το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε και έπεσαν από μεγάλο ύψος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο νεαροί δεν σταμάτησαν σε έλεγχο που γινόταν στο κέντρο του Ηρακλείου, αφού το δίκυκλο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας και ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε, με αποτέλεσμα να αρχίσει καταδίωξη από δύο αστυνομικούς.

Στην παραλιακή λεωφόρο και στις εκβολές του ποταμού Γιόφυρου, το δίκυκλο ξέφυγε από την πορεία του, ανατράπηκε και έπεσε στον χώρο όπου γίνονται έργα ανάπλασης από το δήμο.

Την ίδια ώρα, μαρτυρία-σοκ αποδίδει την ευθύνη για το τροχαίο στο συνεπιβάτη της μοτοσυκλέτας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς γυναίκα – αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει σε έγγραφη κατάθεσή της ότι είδε το συνοδηγό της αστυνομικής μοτοσυκλέτας να χτυπάει με το πόδι, το μηχανάκι.

Οι δύο νεαροί χαροπαλεύουν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου νοσηλεύονται, με τραύματα στο κεφάλι και στον θώρακα. Η κατάστασή τους κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή.

Οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, συλληφθεί για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνα για την όλη υπόθεση.

Πηγή: cretalive.gr