Σήμερα αναμένεται, σύμφωνα με τους γιατρούς, να ξεκινήσει μία προσπάθεια προκειμένου να βγουν από την καταστολή τα δυο αγόρια που τραυματίστηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης μετά από καταδίωξη των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, αναφέρει το prismanews.gr.

Τόσο ο 16χρονος όσο και ο 19χρονος εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ παίδων του ΠΑΓΝΗ. Τα παιδιά βρίσκονται σε καταστολή και διασωληνωμένα με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ ο 19χρονος φέρει και σοβαρά τραύματα στο στήθος από το τιμόνι της μηχανής, που τον χτύπησε κατά την πτώση.

Οι γιατροί είχαν ενημερώσει τους γονείς ότι οι πρώτες 72 ώρες θα ήταν εξαιρετικά κρίσιμες για την πορεία της υγείας τους και μέχρι τώρα όλα δείχνουν ότι τα δύο αγόρια μπορούν να διαφύγουν τον κίνδυνο. Οι αξονικές και οι μαγνητικές τομογραφίες δίνουν ελπίδες χωρίς ωστόσο να είναι τίποτα αποσαφηνισμένο και οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένοι και περιμένουν, λένε οι πληροφορίες, να δουν αν μπορούν να βγάλουν τα παιδιά από την καταστολή τη Δευτέρα.

Δε θέλουν σκιές στην ΕΛΑΣ

Στο μεταξύ και η Ελληνική Αστυνομία από την πλευρά της φαίνεται να περιμένει με αγωνία την εξέλιξη της υγείας των παιδιών και φροντίζει να ενημερώνεται για την πορεία τους.

Παράλληλα μετά την ποινική δίωξη, τις απολογίες, τους περιοριστικούς όρους και την εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση οι δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους και δόθηκε εντολή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του ατυχήματος.

Τώρα αναμένεται να μπει στο μικροσκόπιο ο τρόπος δράσης της υπηρεσίας και οι τακτικές που ακολουθούνται. Η ΕΛΑΣ σε επίπεδο Κρήτης με τις κινήσεις της – και αφού η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή για την διερεύνηση της ενώ διορίστηκαν και ειδικοί εμπειρογνώμονες – φαίνεται ότι θέλει να στείλει τα δικά της μηνύματα προς την κοινή γνώμη κρατώντας αποστάσεις από υπονοούμενα και σκιές, αναφέρουν οι πληροφορίες.